Låna utan UC

Vill du ansöka om lån utan att behöva oroa dig för att flera låneansökningar ger dig ett sämre kreditbetyg?  Låt oss på Cashbuddy hjälpa dig! Låna upp till 25 000 kr – ingen UC, inga extra avgifter, inget krångel. Ansök online med BankID.

Ett lån utan UC innebär inte ett lån utan kreditprövning. Det är ett lån där din kreditvärdighet inte kontrolleras med en kreditupplysning från UC. Underlag till kreditprövningen hämtas istället från något annat kreditupplysningsföretag som exempelvis Dun & Bradstreet (tidigare Bisnode), Creditsafe eller Syna.

Vi på Cashbuddy använder oss av Dun & Bradstreet. Därför finns ingen anledning till oro över att försämra din kreditvärdighet genom många förfrågningar hos UC när du ansöker om lån hos oss.

  • Låna utan UC med BankID upp till 25 000 kr.
  • Få pengarna på kontot efter 24 timmar om lån och autogiro blir godkänt
  • Låna trots betalningsanmärkning är möjligt

Kan man låna pengar utan UC?

Vi använder oss av ett kreditupplysningsföretag som heter Dun & Bradstreet (tidigare Bisnode). Dun & Bradstreet är en av de tre största leverantörerna av kreditupplysningar i Sverige och är ett av de alternativ till UC som funnits längst på marknaden. När det gäller uppgifter om exempelvis inkomst, folkbokföring och eventuella tidigare skuldsaldon hos Kronofogden så har alla kreditupplysningsföretag samma information.

Innan ett lån beviljas gör vi en kreditkontroll som baseras på de uppgifter som du lämnat i din ansökan och på fakta som hämtas från Dun & Bradstreets kreditupplysning. Ingen förfrågan görs hos UC när du ansöker hos oss.

Vi är enligt svensk lag skyldiga att kontrollera att du har möjlighet att betala tillbaka ditt lån. Visar vår kreditkontroll att du kan få svårigheter att betala tillbaka lånet så kommer vi att avslå din ansökan om lån. Läs om våra vanligaste orsaker till avslag här.

Vad är UC?

UC AB (tidigare Upplysningscentralen) är Sveriges största kreditupplysningsföretag. UC startades 1977 och ägdes tidigare gemensamt av flera svenska storbanker. UC används inte bara för kreditkontroller vid låneansökningar utan även av andra som vill skaffa sig en uppfattning om din ekonomi, exempelvis hyresvärdar.

En kreditupplysning hos UC sparas i ett år och är under denna tid synlig för andra som hämtar en kreditupplysning hos UC. Har man många kreditförfrågningar hos UC under en kort tidsperiod kan detta påverka kreditvärdigheten negativt.

Hur mycket kan jag låna utan UC?

Hos oss på Cashbuddy kan du ansöka om lån på upp till 25 000 kr.

Har du frågor om hur vi gör våra kreditkontroller är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice. Ring 0340-62 77 40 eller maila info@cashbuddy.se. Du når oss på vardagar mellan kl 9-12 och 13-16.