Låna pengar

Hos Cashbuddy är det enkelt att ansöka om att låna pengar och vara kund. Vi skapar möjligheter för dig i vardagen - även om du haft betalningsanmärkningar.

6 populära belopp att låna

Behöver du låna pengar snabbt och enkelt? Våra mest populära lånebelopp är 10000 kr och 20000 kr med en återbetalningstid på 1 år till 5 år. Månadskostnaden för ditt lån varierar beroende på vilket belopp du lånar och din återbetalningstid.

Snabbt svar på din förfrågan om att låna pengar

Låna pengar utan dolda kostnader

Fast månadskostnad när du vill låna pengar


För att låna pengar hos Cashbuddy krävs det att du uppfyller våra grundläggande villkor. Dessa villkor ställer vi på alla som önskar låna pengar av oss, av den enkla anledningen att säkerställa att de pengar vi lånar ut också kan återbetalas av låntagaren.

Grundläggande krav för att låna hos Cashbuddy är följande:

 • Du är 20 år fyllda, alternativt att du fyller 20 år under kalenderåret

 • Vi beviljar inga förfrågningar om att låna pengar om du har ett aktuellt skuldsaldo hos kronofogden

 • För att låna pengar krävs det att du har inkomst av tjänst, näringsverksamhet eller pension 

 • Du har möjlighet att låna hos oss förutsatt att du har ett svenskt personnummer och folkbokföringsadress i Sverige

Dessutom görs det alltid en kreditprövning i samband med din låneansökan. Detta för att säkerställa att du har rätt ekonomiska förutsättningar för att klara av att betala tillbaka ditt lån inom låneperioden.

Som ny kund kan du ansöka om att låna 5000 kr upp till 25000 kr. Dessutom kan du som befintlig kund ansöka om ett utökat lån upp till 45000 kr, förutsatt att du bevisat din betalningsförmåga.

Vanliga belopp att låna hos Cashbuddy är allt från 5000 kr, 10000 kr, 15000 kr, 20000 kr eller 25000 kr med en återbetalningstid på 1-6 år. Beloppet du vill låna väljer du enkelt när du ansöker om att låna hos oss online via vår digitala ansökningsprocess.

När du önskar låna pengar av Cashbuddy identifierar du dig snabbt med BankID samt skickar in din ansökan online. Vår digitala ansökningsprocess gör det enkelt för dig att ansöka om lån och du får svar direkt om lånet beviljats eller inte.

Blir ditt lån beviljat kommer vi att betala ut dina pengar direkt till ditt bankkonto inom 24 timmar efter att ditt autogiro godkänts av bankgirocentralen. Blir däremot din förfrågan om lån avslagen beror det vanligtvis på din kreditvärdighet. Dessutom kan vissa ansökningar kräva att vi behandlar ditt ärende manuellt.

I vissa fall kan det krävas kompletterande åtgärder i form av att du skickar in dokument som bevisar det du angett i din ansökan om lån. Vanligtvis handlar det om en lönespecifikation, ett intyg från din arbetsgivare eller en kopia av din ID-handling.

Ansök om att låna pengar direkt från din mobil. Du får svar direkt på skärmen om din ansökan blir beviljad, avslagen eller kräver manuell granskning. Beviljat lån betalas ut inom högst två bankdagar efter att ditt lån samt autogiro godkänts.

Ansök om lån genom följande steg:

 1. Fyll enkelt i din låneansökan här på vår sida. För snabbare ansökningsprocess  signerar du med BankID/e-legitimation, alternativt skriver du under och skickar in de fysiska dokument vi skickar till dig. 

 2. Besked på din låneansökan får du direkt på din skärm. Har du signerat med BankID så betalas pengarna du lånat ut snabbare, oftast inom 24 timmar på vardagar efter ditt autogiro godkänts.

 3. Ett avslag på din ansökan beror på att vi bedömt via vår kreditprövning att du kan få svårt att betala tillbaka lånet. Vi ger avslag i ditt bästa intresse, detta för att skydda dig från att hamna i ekonomiska svårigheter. Ny ansökan kan göras efter sex månader, eller om din ekonomiska situation förändrats till det bättre.

När du signerar din låneansökan med BankID (eller e-legitimation) påskyndar du ansökningsprocessen, vilket innebär att ditt lån kan betalas ut snabbare. Det tar vanligtvis 1-2 dagar innan pengarna syns på ditt bankkonto, efter att ditt lån beviljats.

Att ta lån med snabb utbetalning kan vara lösningen när det dyker upp en hög elräkning eller att du råkar ut för någon annan oväntad kostnad. Därför erbjuder vi lån med snabb utbetalning efter att ditt lån godkänts samt ditt bankkonto godkänts för autogiro.

Befintliga kunder kan utöka sitt befintliga lån upp till 45000 kr via mina sidor med snabbare utbetalning, då autogiro redan godkänts.

Du betalar enkelt tillbaka ditt lån via autogiro, där det fasta månadsbeloppet dras från ditt konto varje månad den 27:e. Det gör det enklare för dig att säkerställa att månadsbetalningarna sköts och du slipper krångla med pappersfakturor.

Flexibel återbetalningstid av ditt lån

När som helst kan du lösa hela ditt lån utan extra kostnader eller avgifter. Slutbetala eller gör en extra amortering på ditt lån genom följande steg:

 • Gör en extra insättning utöver din månadsbetalning till bankgiro 5743-8053. Ange ditt lånenummer utan bindestreck (16 siffror), som OCR-nummer. Ditt lånenummer fick du i samband med att ditt lån beviljades.

 • Behöver du information om ditt lånenummer eller vill veta vilken summa du ska betala in för att slutbetala ditt lån är du välkommen att kontakta oss på info@cashbuddy.se

Annuitetslån utan dolda avgifter

När du tar lån hos Cashbuddy sker återbetalning av lånet genom rak amortering tillsammans med ränta, samma belopp varje månad. Det kallas annuitetslån, vilket gör det enkelt för dig att veta hur mycket du ska betala tillbaka på månadsbasis. Utöver räntan betalar du inga andra höga administrativa avgifter eller dolda kostnader.

Amortering och löptid för ditt lån 

Vid låneansökan väljer du själv vilket belopp du vill låna samt hur lång återbetalningstid du önskar. Löptid för lån hos Cashbuddy sträcker sig från ett till fem år. Det belopp du ska amortera eller betala tillbaka varje månad beror på beloppet du lånat samt löptiden för lånet. Maximalt belopp och löptid för lån som ny kund hos oss är 25000 kr på 5 år.

Även om du har en eller kanske flera anmärkningar registrerade hos ett kreditupplysningsföretag kan du ansöka om lån. Men vi kräver dock att du betalat din skuld hos kronofogden. Du får inte ha ett aktuellt skuldsaldo.

Vårt synsätt är att alla kan hamna i ekonomiska svårigheter av olika anledningar och vi väljer att se till din framtida betalningsförmåga. Alla är värda en andra chans, där vi tror på din förmåga att lösa situationen framöver.

 • Enligt konsumentverket är en vanlig orsak till betalningsanmärkning att Kronofogden meddelat utslag i mål om betalningsföreläggande. 

 • Betalningsanmärkning är en notering i registret hos ett kreditupplysningsföretag. Det är med andra ord inte Kronofogden som utfärdar en anmärkning. 

 • En betalningsanmärkning ska tas bort tre år efter registreringsdagen

Att låna pengar utan säkerhet betyder helt enkelt att det inte finns något bakomliggande som säkerhet för ditt lån. Vilket i andra fall kan vara ett hus eller en bil som säkerhet om du inte kan betala tillbaka ditt lån.

Att låna utan säkerhet innebär oftast en större risk för oss som långivare vilket bland annat innebär att den ränta du betalar är högre än vid tex ett bolån. Den risken vi tar innefattar att du inte kan kan betala tillbaka ditt lån, samt att lånet står utan säkerhet som kan användas för att lösa lånet. 

 • Lån utan säkerhet kallas även konsumtionslån eller blancolån

 • Lån ger större flexibilitet för hushållen att konsumera utan att först spara. Vilket även gynnar ekonomin i stort, detta enligt finansinspektionen

 • Vid konsumtionslån är det viktigt att långivaren gör en kreditprövning innan de beviljar ett lån såsom UC

Vi använder tjänsten BankID för ansökan, signering och verifiering av din låneansökan. Att söka lån med BankID kan du göra från en surfplatta, mobiltelefon eller dator förutsatt att du har BankID.

Att låna med hjälp av en elektronisk ID-handling som BankID innebär helt enkelt att din låneansökan kan beviljas snabbare. Därmed kan vi snabbare föra över pengarna till ditt konto efter att din ansökan och autogiro har godkänts.

 • BankID använder du för att styrka din identitet under ansökningsprocessen

 • För att använda BankID behöver du installera appen eller programmet i din dator, mobil eller surfplatta. Dessutom aktivera e-legitimationen hos din internetbank

 • BankID appen finns tillgänglig i App Store samt Google Play

Är du sugen på att renovera, köpa ny inredning eller betala en oväntad faktura? Hos Cashbuddy kan du låna till vad du vill.

Eftersom lånet inte är avsett för något speciellt objekt, såsom ett hus eller bil, är det ett privatlån utan säkerhet. Du är därför fri att använda pengarna till det du vill.

Ansök om och låna pengar direkt från mobilen

Privatlån utan säkerhet

När du vill förverkliga en idé eller om en oväntad utgift dykt upp kan privatlån vara en bra idé. Att ta privatlån betyder att du kommer att få betala tillbaka mer än du lånat på grund av räntan, precis som med alla typer av lån.

Det finns flera olika typer av privatlån såsom privatlån med säkerhet eller privatlån utan säkerhet. Cashbuddy erbjuder privatlån utan säkerhet. Andra vanliga benämningar för privatlån utan säkerhet är:

Smålån

Smålån är lån utan säkerhet med mindre belopp såsom 5000 kr till 15000 kr. För att ansöka om ett mindre lån hos Cashbuddy ansöker du enkelt här direkt. Och det går snabbare att behandla din ansökan om du identifierar dig med BankID.

Utbetalning av ett mindre lån sker på samma sätt som övriga lån. När ditt smålån beviljats och autogiro godkänts så betalas vanligtvis ditt lån ut direkt till ditt konto inom en 1-2 bankdagar.

Mikrolån

Mikrolån är i mångt och mycket samma som smålån, vilket är benämningen för ett litet lån med snabb utbetalning. Dessutom kräver ett mikrolån, även kallat mikrokrediter, ingen säkerhet och kan dessutom fås även om du har betalningsanmärkning.

Nätlån

Nätlån handlar om lån du kan ta på nätet, med andra ord att låna pengar utan säkerhet online. Det skiljer sig från vanliga lån hos din traditionella bank på så vis att du kan ansöka om lån från din dator och få svar direkt på din låneansökan.

Ett nätlån går ofta snabbt att få och har därmed också en snabb utbetalning. Det ställs också mindre krav på dig som låntagare tex så kan du ta ett nätlån med anmärkning, vilket generellt inte accepteras hos en vanlig bank.

Snabblån

Snabblån är benämningen för mindre lån med kortare löptid än vanliga privatlån. Perfekt för dig som vill ha pengar snabbt till något du verkligen vill göra eller lösa en akut utgift. Ansök om att låna pengar snabbt med svar direkt på din låneansökan.

Hos Cashbuddy kan du ta ett lån upp till 25000 kr genom att ansöka snabbt här. Tänk på att checka av så att du uppfyller kraven för att låna snabbt hos oss innan du ansöker online.

Blancolån

Blancolån är ett privatlån utan säkerhet, med andra ord finns det inget objekt såsom ett hus eller en bil knutet till lånet som säkerhet. Därmed är ett blancolån mer riskfyllt för oss som långivare och kräver en högre ränta än ett privatlån med säkerhet.

Ansök om ett blancolån upp till 25000 kr direkt via din dator, mobil eller surfplatta. Återbetalningstid för ditt blancolån väljer du själv, från 1-5 år för att betala tillbaka till lån.

Vid ansökan om ett blancolån gör vi alltid en kreditprövning och inhämtar en kreditupplysning från UC. Detta för att säkerställa att du har rätt ekonomiska förutsättningar för att betala tillbaka lånet. Däremot har du som befintlig kund, om du uppvisat god betalningsvilja, möjlighet att utöka ditt blancolån upp till 45000 kr.

Mobillån

Man vet aldrig när behovet av att låna pengar dyker upp och därför tillhandahåller vi en tjänst där du enkelt kan ansöka om att låna pengar oavsett vart du befinner dig. Med hjälp av din mobil kan du snabbt ansöka om mobillån, med svar direkt. 

De belopp du kan låna direkt från din mobil är allt ifrån 5000 kr upp till 25000 kr. Vi godkänner ansökningar om lån trots betalningsanmärkningar. Då vi ser till din framtida betalningsförmåga.

Akut lån

Alla kan ibland hamna i en situation där det krävs ett akut lån för att betala en oväntad räkning eller annan utgift. Därför är vi måna om att tillhandahålla en tjänst som gör det möjligt för dig att låna pengar snabbt och smidigt utan onödiga ledtider.

Ansök enkelt hos oss genom att välja vilket belopp du önskar låna, mellan 5000 kr upp till 25000 kr, och välj vilken tidshorisont du vill betala ditt lån på. Du kan ansöka även med betalningsanmärkning.

Ja, det är möjligt att låna pengar som arbetslös hos oss. Vi kräver dock att du har en inkomst i form av a-kassa eller pension. Dessutom tillkommer våra andra grundläggande krav som du kan läsa mer om under “Vem kan låna pengar?”

När du ansöker om att låna pengar som arbetslös hämtar vi en kreditupplysning från UC. Vi bedömer din kreditvärdighet med stöd av uppgifterna i din låneansökan. Det lägger grunden för om du kan låna pengar som arbetslös eller inte hos Cashbuddy. 

Vi erbjuder lån utan att du har fast anställning men vi kräver inkomst i form av näringsverksamhet, a-kassa eller pension. Vi kräver dessutom att du uppfyller de övriga villkor som vi ställer på alla låntagare hos oss.

Uppfyller du kraven för att ta lån utan fast anställning så är du välkommen att ansöka om lån online.

Låna till resa

Thailand, Spanien eller en weekend i Sverige? Att låna till en resa kan vara ett alternativ när man känner att man vill hämta kraft och komma iväg ett tag. Men tänk på att du ska betala tillbaka ditt lån när du kommer hem igen.

Vi rekommenderar därför att du kalkylerar in månadsbetalningarna i din budget innan du tar lånet eller bokar resan, för att bedöma om resan är värd pengarna. En vecka i solen är självklart fantastiskt om månadsbudgeten håller när du kommer hem igen.

Innan du ansöker om och att du tar lån hos oss rekommenderar vi att du tänker igenom följande punkter, speciellt om du är osäker på om ett lån är rätt för dig:

Har du råd att låna?

Innan du ansöker om att låna pengar hos oss så fundera igenom om du har råd att betala tillbaka ditt lån till oss. Tänk igenom och räkna på vilka kostnader du har samt vilken inkomst du har varje månad.

Tänk på att inkludera den månadsbetalning som ska betalas till oss för lånet du tänker ta när du räknar på din månadsbudget. Om dina inkomster är större än utgifterna klarar du av att det lånebelopp samt återbetalningstid du valt att räkna på.

Vi som långivare är enligt lag skyldiga att göra kreditprövningar av alla kunder. Det innebär att vid låneansökan så ställer vi några frågor om din ekonomiska situation. Svaren vi får av dig vägleder oss i vår bedömning om huruvida du kan betala tillbaka ditt lån eller inte.

Vi kombinerar svaren vi får av dig vid din ansökan med en kreditupplysning. Vilket lägger grunden i vår bedömning om att bevilja din förfrågan om att låna.

Förstå våra lånevillkor

Säkerställ att du förstår våra lånevillkor innan du väljer att låna av oss. Exempelvis görs det alltid en kreditupplysning i samband med låneansökan, återbetalning sker månadsvis via autogiro samt att du kan betala tillbaka i förtid. 

Läs mer om våra villkor för att låna pengar

Välj rätt löptid för ditt lån

När du ansöker om att låna upp till 25000 kr ska du dessutom välja återbetalningstid. Vilket sedermera avgör den summa som ska betalas tillbaka varje månad, till dess att lånet är återbetalt. 

Vid val av löptid för ditt lån är det viktigt att du i lugn och ro funderar igenom om du har råd att inkludera avbetalningen i din månadsbudget. För att undvika att du saknar pengar för dina månadsbetalningar, vilket kan leda till inkasso.

Uppfyller våra lån dina krav?

Innan du väljer oss rekommenderar vi att du förstår vilken nominell samt effektiv ränta du kommer att betala. Dessutom att du förstår innebörden av annuitetslån samt fördelarna med att låna från Cashbuddy, vilka är:

 • Fasta månadsbetalningar, håll koll på din budget

 • Inga dolda avgifter, du betalar endast ränta för lånet

 • Svar direkt på låneansökan (godkänd, nekad eller behandlas manuellt)

Varierar dina inkomster? 

Vi använder oss av annuitetslån vilket innebär att du betalar samma summa varje månad för ditt lån, tills dess att lånet är återbetalt. Det gör det enkelt för dig att räkna på vad lånet kostar dig varje månad och du kan inkludera kostnaden i din privatbudget.

För dig som har varierande inkomster rekommenderar vi att du slår ut dina totala inkomster över tid genom antalet månader på året. På så vis vet du hur mycket du i genomsnitt tjänar per månad och om du har råd att ta lånet.

Du kan även göra extra amorteringar de månader du har högre inkomst för att minska risken att du saknar betalningsförmåga under månader med mindre inkomst (vi har flexibel återbetalning, kontakta oss gärna om du vill veta mer).

När du ansöker om att låna pengar hos oss tar vi en titt på din nuvarande ekonomiska situation samt bedömer hur din framtida ekonomi påverkas vid lånebeviljande. Tänk på att följande punkter är avgörande för att få låna från oss:

 1. Du kan låna med betalningsanmärkning men vi beviljar inte lån om du har befintliga skulder hos kronofogden. Av den enkla anledning att vi tror inte att ett nytt lån är den rätta lösningen för en sådan ekonomisk situation. 

 2. Din deklarerade inkomst påverkar din möjlighet att låna pengar på så vis att dina inkomster behöver täcka dina nuvarande samt kommande utgifter. Överstiger utgifterna inkomsterna vid nytt lån kommer vi inte bevilja din låneansökan. 

 3. Har du redan stora lån jämfört med din inkomst anser vi inte att ytterligare lån är rätt för dig. Vår rekommendation är att stärka inkomsterna, amortera på dina nuvarande lån och återkomma med ansökan efter att du stärkt din ekonomiska situation. 

Vanliga belopp att låna hos Cashbuddy

Våra kunder lånar allt mellan 5000 kr till 25000 kr. Hos Cashbuddy kan du ansöka om och låna pengar 5000, låna pengar 10000, låna pengar 15000, låna pengar 20000 eller låna pengar 25000:

Mikaela Jönsson

Vi är intresserade av hur din betalningsförmåga kommer bli, inte hur den varit. Därför kan vi erbjuda lån även om du har en gammal betalningsanmärkning.

info@cashbuddy.se