Låna pengar hos Cashbuddy

Det är enkelt att både ansöka om att låna pengar och vara kund hos Cashbuddy. Vi erbjuder blancolån upp till 25000 kr - som är ett lån utan säkerhet. Du behöver alltså inte lämna något som pant när du tar ett lån hos oss. Ansök redan idag och få snabbt besked här.

Om du uppfyller våra grundläggande villkor kan du göra en ansökan om lån.

Grundläggande krav för att låna pengar hos Cashbuddy

  • Du är 20 år fyllda, alternativt att du fyller 20 år under kalenderåret

  • Vi beviljar inget lån om du har ett aktuellt skuldsaldo hos kronofogden

  • För att låna pengar krävs det att du har inkomst av tjänst, näringsverksamhet eller pension 

  • Du har möjlighet att låna hos oss förutsatt att du har ett svenskt personnummer och folkbokföringsadress i Sverige

Vi tar alltid en kreditupplysning i samband med din låneansökan. Detta för att säkerställa att du har rätt ekonomiska förutsättningar för att klara av att betala tillbaka ditt lån inom låneperioden. Hos oss kan du låna utan UC då vi använder en kreditupplysning från Dun & Bradstreet (tidigare Bisnode). 

Vilka belopp kan jag låna

Som ny kund kan du ansöka om att låna 5000 kr upp till 25000 kr. Dessutom kan du som befintlig kund ansöka om ett utökat lån upp till 45000 kr, förutsatt att du bevisat din betalningsförmåga.

Vanliga belopp att låna hos Cashbuddy är allt från 5000 kr, 10000 kr, 15000 kr, 20000 kr eller 25000 kr med en återbetalningstid på 1-6 år.

Hur fungerar ansökan

  1. Välj lånebelopp och återbetalningstid

  2. Starta ansökan genom att identifiera dig med BankID

  3. Fyll i informationen vi efterfrågar i låneansökan (uppgifter om dig och din ekonomi). 

  4. Signera ansökan med BankID

Du får besked direkt på skärmen om ansökan fått avslag, blivit godkänd eller om ansökan ska behandlas manuellt. Beviljat lån betalas ut inom en bankdagar efter att ditt lån samt autogiro godkänts.

Vill du lägga nytt trallgolv på altanen eller förnya din inredning? Hos oss på Cashbuddy kan du låna till renovering och investera i ditt hem. Dyker det upp en oväntad faktura eller behöver bilen nya vinterdäck? Cashbuddy låter dig ansöka om lån till vad du vill. 

Vanligt att låna pengar till

Innan du ansöker om ett lån rekommenderar vi att du tänker igenom det noga. Läs på om vilken typ av lån som kan passa dig samt jämför villkor och kostnader för olika lån.

Vi på Cashbuddy erbjuder mindre lån i den kategori som kallas blancolån vilket innebär att det är ett lån utan säkerhet. Eftersom lånet saknar säkerhet är räntan högre än på ett lån med säkerhet. Å andra sidan tar vi inte ut några uppläggningsavgifter eller andra avgifter i samband med lånet. Det enda som kan tillkomma utöver ränta är påminnelseavgift för det fall du skulle missa en månadsinbetalning.

Förstå våra lånevillkor

Säkerställ att du förstår våra lånevillkor innan du väljer att låna av oss. Läs mer om våra villkor för att låna pengar. Kontakta gärna vår kundtjänst och fråga om det är något du inte förstår. Vi finns tillgängliga både via telefon och mail. 

Välj rätt löptid för ditt lån

När du ansöker om att låna pengar väljer du inte bara vilket lånebelopp du önskar, utan du ska också välja återbetalningstid. Vilken återbetalningstid du väljer avgör vad månadskostnaden blir för lånet. Ju längre löptid du väljer desto lägre blir månadskostnaden.

Återbetalningstiden styr inte bara vad du ska betala varje månad - den påverkar också vad den totala kostnaden blir för lånet. Ju längre löptid du väljer desto högre total kostnad blir det för för lånet. 

Vad är den effektiva räntan? 

Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet. Cashbuddy har effektiv årsränta 33,90%.

Prisexempel: 25.000 kr på 4 år. Bunden årsränta: 29,55 %. Effektiv årsränta: 33,90 %. Månadskostnad: 894 kr (48 ggr). Totalt att återbetala: 42.912 kr. (Uppdaterat 2024-01-12).

Har du råd att låna?

Innan du ansöker om att låna pengar hos oss är det viktigt att du gör en ordentlig ekonomisk kalkyl. Ta fram vilken inkomst och vilka kostnader du har varje månad. På så sätt får du en uppfattning om hur mycket du kan låna och att du kommer klara av att betala tillbaka lånet. Överstiger inkomsten dina kostnader och du har utrymme kvar till månadsbetalningen på lånet kan du ansöka om att låna pengar hos Cashbuddy.